BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
HEY!! GUEST!! WELCOME TO MY BLOG..MY NAME IS SYAZ JUZ CALL ME ANGAH..STAY AT BAYAN LEPAS,PULAU PINANG..YOU ALL CAN DROP YOUR MASSAGE AT SHOUT BOX..DONT FORGET BE MY FOLLOW AND DROP YOUR COMMENT TO MY POST..THANK YOU..COME AGAIN

Monday, January 31, 2011

angah sayang zulhisham

syam is my brother...
aku nk citer skit kisah die nan aku..
kami nie just adeq n abg je...
xleyh dari tuh...
kami selalu berjumpa...
aku suke men rambut die..
bub rambut die tuh blur..
hahahaha..
die lak suke tido atas bahu aku..
kami selalunya suke jumpa malam..
bkan jumpa kt tmpt glap na..
jumpa dalam rumah aku..
die selalu dtg umah aku...
mase bulan pose bleyh dikatakan hari2 die buka pose umah aku..
time blik sek0lah law aku xblik ngn fik..
die t tmankan aku blik
kalu die tman aku blik..
msti singgah umah die dlu..
bub die nk tukaq bju..
aku pun dok la bersembang ngn mak die..
ramai owg ckp kami nie kapel..
aku n die adeq n abg je..
kami nie rapat mcm kapel..
selalu pegang tgn..
selalu dok men tampaq2..
awek die pun sampai gdoh la ngn aku..
nasib la fik xpanas baran sngt...
syam jarang nk mcg awekx die..
bub aku suke ambik nset syam sampai 2 3 hari..
syam pun kdang2 ambik nset aku...
kdang2 pulak..
die tukaq simkad ngn aku..
kdang2...
sampai die ambik semua nset aku..
ataw
aku ambik nset die...
die suke tengok aku senyum...
aku lak suke tengok die tido..
comeyh la muke die tido..
mase hari raya...
raya pertama..
lpas ja syam p smbyang aidilfitri..
trus die mai umah aku..
die melutut dpan aku...
die ckap..
ABG MINX MF DARI UJUNG KAKI SAMPAI UJNG KEPALA..
ABG SAYANG ADEQ..
ABG XNAK KEHILANGAN ADEQ..
SBB ADEQ..
ORG YG SUKE BG ABG HAPPY..
N ADEQ DA BNYAK TOLONG ABG..
die skap kt aku nangis2..
family aku tngok je muka aku...
aku ngn die blik kmpung...
kampung kt teluk kumbaq ja..
kami p nek bus..
saja nk raya dgn bus..
sampai ja kt kmpung aku..
mak aku pulak xdak..
mak aku kuaq g umah tok aku stu lg..
syam keletihan..
aku bwa die p kdai mak aku..
die tido atas paha aku punya la lama..
then..
mak aku blik..
aku pun tertido kt situ...
raya kedua lak..
aku ikot die blik kmpung..
kmpung die at jitra,kedah..
jauh giler..
mak die ajak aku p..
aku pun ikot je la..
dalam perjalanan nk pegy...
aku tertido atas bahunya..
jitra kan jauh..
mak die pun spotting giler...
tido kt sana sehari ja...
pling2 best kali...
mlam2 aku n syam dok tepi bendang..
dok luahkan perasaan masing2...
g tuh xleyh bg taw ape yg kami luahkan..
secret antara aku n die..
lpas je aku pmr...
aku xdak kt bt maung da..
aku dok teekay..
bub keja..
die kol aku selalu nangis2..
bub nk aku blik..
die nk jumpa aku..
tp
aku xleyh nk blik..
xdak moto..
time aku xblik,..
die hari2 dtg umh aku...
inilah kisah kami...
adeq abang...
bile die thu aku nk pegy teknik bt lanchang..
die jumpa aku..
die nangis then die plok aku erat2..
die ckap..
jgn cri abg angkat kt sana...
sukar untuk aku melepskn dirimu...
nie muke die time tido...
cute sangat bg aku....

nie muka die lepas men bola...
pucat je muka die

aku bukan untukmu

sayang..
aku tahu kita daxsehaluan lagi..
mengertilah kini aku xpernah mencintai mu..
bukan ku berpura untuk kapel dengan dirimu..
tp seribu kali ku mencuba mencintaimu..
dan..
aku xdpt menganggap dirimu adalah kekasihku..
walaupun kita da kpel 2thun..
xpenh sekalipun aku anggap dirimu kekasihku..
jangan paksa aku untuk ucapkan.
kata2 yg xdapat aku ucapkan..
aku bukan untukmu..
kerana dirimu sudah menghancurkan...
hati ini kali ke-3

Sunday, January 30, 2011

jangan salah faham

ramai kawan2 aku offer diri dyowng..
untuk jdi teman pendengaq masalah aku..
aku bkan xnk..
tp
diri aku mg mcm nie..
aku pyah skit nk crta pasai aku..
sbb kawan2 msti pndang ltar blkang aku dulukan..
bla aku cita msti depa pikiaq luardalam aku..
aku mg xsebaik kowg pikirkan..
tp aku xdpt nk critakan masalah aku..
mg aku ada mcm2 msalah..
masalah keluarga..
masalah kawan2..
aku pun suke dngaq crta owg..
msalah owg..
tp bila kowg tnya aku ade masalah x..
aku msti jawab x..
or
xtawkan..
style aku mg mcm nie..
aku hampir gila bila pkirkan khidupn aku mcm nie..
aku kdang2 ase diri aku mg patut ada masalah..
aku xleyh selesaikan masalah sendiri...
mesti ade pertolongan owg...
tp..
aku just bleyh crta msalah aku kt slah seorang kak senior..
tuh pun pyah nk bgtaw..
mbe2 aku jgn la slah fham..
bkan xnk crta...
tp aku malu bila aku crta masalah aku..
aku crta selalunya xkan abiz..
sekerat ja aku cter..
jgn mrah k

kawanku hidupku

video
temanku...hidupku

Friday, January 28, 2011

Akan ku biarkan dirimu
Merasuki hidupku
Akan ku biarkan cintamu
Meracuni hatiku

Kerna cintaku terlalu gila
Kepadamu ku yang cinta
Kerna diriku tak pernah bisa
Hidup tanpamu

Jangan pernah tinggalkan diriku
Jangan lepaskan aku
Walau setengah detik hidupku

Kerna cintaku terlalu gila
Kepadamu ku yang cinta
Kerna diriku tak pernah bisa
Hidup tanpamu

Aku rindu M.I.R.A

post nie dituju khas untuk
NUR AMIRAH BINTI MOHD. MAZLAN
aku rindu mira
aku sayang mira
aku cinta mira.
tapi nape die langsung xkol aku...
walaupun die ada kt asrama..
die mesti taw aku blik..
sbb aku da bgtaw at die ary jumaat aku blik..
tp stu kol pun xde..
aku tunggu die...
mana die menghilang..
die xrindu aku ke..
or da xnk at aku...
aku redha ja la...
da orang xsudi nk kapel...
ape2 pun dlam hati aku tekad nk pujuk die blik....
I MISS YOU SAYANG

Wednesday, January 19, 2011

setelah dirimu kenali=setelah aku kenal mira

Rintangan demi rintangan aku harungi
Sebelum bersua denganmu
Halangan demi halangan aku tempuhi
Sebelum mengenalimu

Setelah dirimu aku hampiri
Kini ku kenali siapa diriku
Kerana rindu aku jatuh cinta
Terasa bahangnya kian mula membara

Satu persatu kesilapan diri ini
Jadi senda gurauanmu
Aku keresahan menjejaki langkahmu
Mentafsir benakmu

Dan kepuraanmu semakin terasa
Bila kau nyatakan hasrat hatimu padaku
Disebaliknya lafaz kata janjimu itu
Kau serahkan kasih sayangmu

Buat insan yang lebih mengerti
Jika dibandingkan
Lebih dulu dari kekasihmu
Yang kau sanjung dan puja

Setelah dirimu aku hampiri
Kini ku kenali siapa diriku
Kerana rindu aku jatuh cinta
Walaupun kini disebaliknya

Lafaz kata-kata janjimu itu
Kau serahkan kasih sayangmu
Buat insan yang lebih mengerti
Jika hendak dibandingkan dengan dirinya

Satu persatu kesilapanku
Jadi senda gurauanmu
Aku keresahan menjejaki langkahmu
Mentafsir benakmu